Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Hooray, it's Christmas time!

Αφού βγεί από τον λήθαργό του, ο "διάβολος" τινάζει από πάνω του τη σκόνη δύο και πλέον εβδομάδων και φοράει τα γιορτινά του. Ναι, το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό. Έτσι λοιπόν, με τον κόκκινο σκούφο στο κεφάλι, λίγη ζάχαρη άχνη στα μουστάκια και τους Wham στο repeat, ο "διάβολος" υποδέχεται τα Χριστούγεννα και:

  • στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το ολοκαίνουριο, το φρεσκοκομμένο. Γιατί ο "διάβολος" έχει οικολογικές ανησυχίες και δεν χρησιμοποιεί πλαστικά, μη ανακυκλώσιμα δέντρα. Γιατί θέλει να κρατήσει άρρηκτους τους δεσμούς με την φύση και την φέρνει σπίτι του. Γιατί διάολε, είναι αυθεντικός σαν το άρωμα έλατου στο σαλόνι του.
  • φωτίζει με λαμπάκια το μπαλκόνι, τα υπνοδωμάτια, την αποθήκη και το λεβητοστάσιο, δίνοντας έτσι μιά φωτεινή νότα στο σπίτι, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη. Το σπίτι πλέον παραπέμπει στο υπέρλαμπρο αστέρι της Βηθλεέμ και στέλνει το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου σε κάθε γωνιά της γης και του σύμπαντος γενικότερα.
  • τρώει με βουλιμία κουραμπιέδες και μελομακάρονα επειδή του αρέσουν πολύ, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να τα χαίρεται όλο το χρόνο. Μόνο Δεκέμβρη και Γενάρη, καθώς τώρα είναι η εποχή τους, τώρα είναι ώριμα, όπως οι φράουλες την άνοιξη. Που ακούστηκε μελομακάρονο μέσα στο κατακαλόκαιρο;
  • πάει μια βόλτα στα μαγαζιά. Ξέρει ότι θα πέσει σε μποτιλιάρισμα στους διαδρόμους του Mall και του Golden Hall, γνωρίζει ότι οι ουρές στα δοκιμαστήρια θα ανταγωνίζονται με επιτυχία τις ουρές του Ι.Κ.Α. όταν βγαίνουν οι συντάξεις, αλλά δεν χάνει το θάρρος του. Το μεγάλο πάρτυ της ζωής είναι τώρα και δεν θέλει με τίποτα να λείπει.
  • βγάζει φωτογραφίες στο δέντρο του Συντάγματος. Μόνος, με το αίσθημα ή με όλο του το σόι, αλλά πάντα παρέα με έναν Αϊ Βασίλη (τρανή απόδειξη ότι ο άγιος υπάρχει και είναι πολλοί). Τον ρόλο του ταράνδου αναλαμβάνει είτε κάποιο συμπαθές τετράποδο (πχ. πόνυ) είτε κάποιος από την φωτογραφία με ανάλογα προσόντα (πχ. κέρατα).
  • ακούει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Αφού εξομολογηθεί στην κοπέλα του, σαν άλλη Δέσποινα Βανδή, ότι "Χριστούγεννα ευτυχισμένα δεν γίνονται, καρδούλα μου, χωρίς εσένα" και πλέξει "τούλι για τον Χριστούλη" παρέα με την Καιτούλα την Γαρμπή, ανοίγει την πόρτα για τα κάλαντα, με την ελπίδα ότι φέτος τα παιδάκια θα πουν, με τη συνοδεία των τριγώνων τους, το "Last Christmas".
  • πάει στο πρωτοχρωνιάτικο ρεβεγιόν. Όπου ανακαλύπτει ότι πολλους τους είδε τελευταία φορά ακριβώς πριν από έναν χρόνο. Επιχειρεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, καρτερώντας ταυτόχρονα το λυτρωτικό "ας περάσουμε στον μπουφέ". Στη συνέχεια, θα μετρήσει αντίστροφα μέχρι την αλλαγή του χρόνου και θα τους φιλήσει όλους, έναν προς έναν, με την αγωνία μήπως ξέχασε κάποιον. Το πρώτο φώς του νέου έτους θα τον βρει πανί με πανί και κατά τη λαϊκή σοφία, καρδιοκαταχτητή.
  • εύχεται καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους. Προσπαθεί τουλάχιστον, αφού η τεχνολογία δεν είναι σύμμαχος όταν το πανελλήνιο αποφασίζει να ευχηθεί μαζικά, αμέσως μόλις μπει ο νέος χρόνος, καθώς τα δίκτυα μπλοκάρουν και οι ευχές έρχονται του χρόνου... του επόμενου.

2 σχόλια:

mermyblue είπε...

βρήκα τον εαυτό μου σ' αυτό
προοδεύεις!

μπράβο (πόνυ)

σήμερα, αύριο ή μεθαύριο
όλοι μαζΟΙ στο Σύνταγμα με τα συμπαθή τετράποδα για ευχές και υπαίθριους κουραμπιέδες

μχρρ

Ευτυχία είπε...

καλησπέρα σας διάολε!!!!!!!


και χρόνια πολλα!